BINNENKORT

Hier titel
sluiten
Project Voedselverspilling

Project Voedselverspilling

Als vervolg op de activiteit "Kinderen Koken voor Ouderen" die twee weken geleden plaatsvond, kregen de kinderen van groep 8 op woensdag 28 september 2016 een workshop "Voedselverspilling". Deze workshop wordt gegeven door Peter van der Cruijsen van restaurant de Weeghbrug uit Wamel, met hulp van een aantal vrijwilligers van Stichting meerwaarde Maas en Waal uit Beneden-Leeuwen en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Maas en Waal. 

De leerlingen mochten voedselresten van thuis meebrengen, waar de kok lekkere gerechtjes van bereidde. Het gaat hierbij juist om etensresten die thuis eigenlijk weggegooid zouden worden, maar die nog goed te eten zijn. De workshop is erop gericht om kinderen, en via hen hun ouders, er bewust van te maken dat we met z'n allen dingen weggooien die nog heel goed te gebruiken zijn. 

De kinderen konden vragen stellen en mochten uiteindelijk de lekkere hapjes zelf opeten en volgens hen smaakte alles nog prima!

Foto's


< Naar nieuws overzicht