teaser

Wil je even praten?

Heb je niemand om mee te praten of zit je ergens mee..

Kindertelefoon

Heb je niemand om mee te praten als je ergens mee zit? Bij de Kindertelefoon luistert er iemand naar je. Elke dag van twee uur 's middags tot acht uur 's avonds. Ook in het weekend en in de vakantie.

Waar is de Kindertelefoon voor? Je wilt iemand iets vragen, maar er is niemand. Of er is wel iemand, maar niet de goede iemand. Je wilt graag iets vertellen. Er is iets leuks gebeurd, of juist iets dat vervelend is. Of zelfs iets heel ergs, waar je steeds maar aan moet denken. De Kindertelefoon is er om naar jou te luisteren. Je hoeft je naam niet te zeggen. En ook niet waar je woont. Je kunt alles vragen en zeggen wat je kwijt wilt. En je kunt het gesprek stoppen wanneer jij dat wilt.

Met wie praat je bij de Kindertelefoon? De mensen met wie je praat, kunnen goed luisteren. Ze stellen vragen en leven met je mee. Als je een probleem hebt, helpen ze je nadenken. Samen bedenk je wat je eraan kunt doen. Elke dag neemt iemand anders de Kindertelefoon op. De Kindertelefoon komt niet bij je thuis. Wat je vertelt, blijft geheim. Er bellen veel kinderen naar de Kindertelefoon. Soms moet je een paar keer proberen, voor je iemand aan de lijn krijgt.

Het gratis telefoonnummer is 0800-0432 (als je belt vanaf een vaste telefoon). Bel je met een mobieltje, dan is het nummer 0900-0132. Als je mobiel belt, kost het 20 cent per minuut.