BINNENKORT

Hier titel
sluiten
Helm op, Fluo Top

Helm op, Fluo Top

Helm op, Fluo Top
Zichtbaar en veilig naar school

Op dinsdag 5 januari vond in de speelzaal van basisschool de Reuzepas de aftrap plaats van het project “Helm op, Fluo Top”. Klik hier voor de foto's.

Dit is een programma waarbij vooral de jongere leerlingen geleerd wordt stil staan bij meer veiligheid in het verkeer. Op speelse wijze kunnen ze wennen aan het dragen van een fietshelm en fluorescerend vestje (de zogeheten fluotop). Met het dragen hiervan op hun school-thuisroute scheelt dat volgens onderzoek 7 kinderdoden per jaar, en dan hebben we het nog niet over al die gewonden. Het zal je kind maar wezen..................

Omdat wij de eerste school in Gelderland zijn die aan het project meedoen, hebben alle kinderen van groep 1, 2 en 3 een hesje gekregen, geschonken door de organisatie van het project. Daarnaast zijn er al ouders die een fietshelm voor hun kind hebben gekocht en wij hopen dat dit er steeds meer zullen worden.

Leerlingen kunnen stickers, een ijsje en gratis entree in een pretpark verdienen door met de fluotop naar school te komen.

Zie voor meer informatie ook de Facebook pagina van dit project en de website Trafic Education


< Naar nieuws overzicht