KION

KION Kinderopvang 

Kindcentrum De Reuzepas werkt samen met KION aan de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar. Het kinderdagverblijf, de peutergroep en de buitenschoolse opvang zitten samen met de basisschool in hetzelfde gebouw. Voor je kind betekent dit dat Kindcentrum De Reuzepas een vertrouwde plek is. 

Bij dit kindcentrum maken wij gebruik van de gymzaal, buitenspeelplaats en Springlab. De Springlab Beweegvloer is speciaal ontwikkeld voor zowel peuters als kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. De educatieve beweegvloer games dragen bij aan een gezonde ontwikkeling voor kinderen. Ze worden gestimuleerd op cognitief en motorisch vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Daarnaast krijgen ze een beter begrip van de wereld om zich heen.

 Bij Kindcentrum De Reuzepas biedt KION diverse soorten opvang:  

  • Kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar)
  • Peutergroep (2 tot 4 jaar)
  • Buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar) met voorschoolse, naschoolse én vakantieopvang

 Kinderdagverblijf (0 tot 4 jaar) 

Bij het kinderdagverblijf hebben wij 4 groepen; Elfjes, Kabouters, Dwergen en Reuzen. Kinderen krijgen bij ons de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor vrij spel en de pedagogisch medewerkers spelen in op de interesse van je kind om zo zijn of haar ontwikkeling te stimuleren. Hierdoor ontwikkelt je kind zich spelenderwijs en kan hij of zij met 4 jaar de overstap naar de basisschool goed aan.

 Meer informatie over kinderdagverblijf De Reuzepas en aanmelden kun je vinden op de website van KION 

 Peutergroep (2 tot 4 jaar) 

Kinderen bij de peutergroep krijgen de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor vrij spel en de pedagogisch medewerkers spelen in op de interesse van je kind om zo zijn of haar ontwikkeling te stimuleren. Hiervoor maken we gebruik van het activiteitenprogramma Uk & Puk. Aan de hand van thema’s bieden we activiteiten aan op verschillende vlakken van de ontwikkeling. Hierdoor ontwikkelt je kind zich spelenderwijs en kan hij of zij met 4 jaar de overstap naar de basisschool goed aan.

 Voor informatie en inschrijven voor peutergroep De Reuzepas kun je terecht op de website van KION 

 Buitenschoolse opvang (4 tot 13 jaar) 

Bij Kindcentrum De Reuzepas biedt KION zowel voor- als naschoolse opvang. Iedere schooldag vanaf 7.30 uur kunnen de kinderen terecht bij de voorschoolse opvang. Om 8.20 uur brengt de pedagogisch medewerker de kinderen naar de klas. Na schooltijd gaan de kinderen naar de naschoolse opvang. Deze is alle doordeweekse schooldagen na school geopend. Tijdens de schoolvakantieweken zijn de kinderen de hele dag welkom.  

 De buitenschoolse opvang is heel praktisch gevestigd in drie lokalen, rechts bij de ingang van KION. Er zijn drie groepen: Low Five, High Five en Big Five. De groepen zijn voorzien van diverse speelhoeken met materiaal aansluitend op de leeftijden. Ook met de buitenschoolse opvang maken wij gebruik van de gymzaal, buitenspeelplaats en Springlab.

 Voor de kinderen is de buitenschoolse opvang een vertrouwde omgeving waar ze zich snel thuis voelen, vooral ook omdat er vaste pedagogisch medewerkers zijn. In de vakanties wordt er een speciaal programma gemaakt met de kinderen.

 Voor informatie of inschrijven voor de buitenschoolse opvang kun je terecht op de website van KION 

 Of kom gerust een keertje kijken!