KION

Kindcentrum De Reuzepas, biedt diverse vormen van opvang. Onderstaande vormen worden aangeboden door KION:

· Voorschoolse opvang

· Buitenschoolse opvang

· Kinderdagopvang

· Peuteropvang

Er wordt bij Kindcentrum De Reuzepas Voorschoolse en Buitenschoolse opvang (VSO en BSO) aangeboden door KION.

Wij bieden voorschoolse opvang (VSO) op alle dagen van de week vanaf 7.30 uur tot 8.30 uur. De jongste kinderen worden naar hun groep gebracht en de oudste kinderen gaan zelfstandig.

De buitenschoolse opvang (BSO) is heel praktisch gevestigd in drie lokalen, rechts bij de ingang van KION. Er zijn drie groepen; Low Five (4 t/m 12 jaar), High Five (4 t/m 6 jaar) en Big Five- (7 t/m 12 jaar). De groep zijn voorzien van diverse speelhoeken met materiaal aansluitend op de leeftijden.

Daarnaast maken we gebruik van de gymzaal en de speelplaatsen. Ook heeft de buitenschoolse opvang toegang tot het gebruik van Springlab. De Springlab Beweegvloer is speciaal ontwikkeld voor zowel peuters en kleuters in samenwerking met wetenschappers, pedagogisch experts en kinderen zelf. De educatieve beweegvloer games dragen bij aan een gezonde ontwikkeling voor kinderen. Ze worden gestimuleerd op cognitief en motorisch vlak, maar ook op sociaal-emotioneel vlak. Daarnaast krijgen ze een beter begrip van de wereld om zich heen.

Voor de kinderen is de buitenschoolse opvang een vertrouwde omgeving waar ze zich snel thuis voelen, vooral ook omdat er vaste pedagogisch medewerkers zijn. In de vakanties wordt er een speciaal programma gemaakt met de kinderen. Overweeg je BSO voor je kind, loop dan gerust na schooltijd even binnen. Je bent van harte welkom. Liever een belletje voor meer informatie? Dat kan via onderstaand nummer. Kies bij het keuzemenu voor de BSO.

Kinderopvang

Naast opvang voor kinderen in de schoolleeftijd, bieden wij ook kinderdagopvang voor 0-4 jaar. Op de kinderopvang hebben wij 4 groepen; Elfjes (0 t/m 2/ 2,5 jaar), Kabouters (0 t/m 4 jaar), Reuzen (2 t/m 4 jaar) en de peutergroep (2 t/m 4 jaar) (voorheen peuterspeelzaal).

De kinderen krijgen bij ons de ruimte om zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. Er is veel ruimte voor vrij spel en de pedagogisch medewerkers spelen in op de interesse van je kind om zo zijn of haar ontwikkeling te stimuleren. Hiervoor maken we gebruik van het activiteitenprogramma Uk & Puk. Aan de hand van thema’s bieden we activiteiten aan op

verschillende vlakken van de ontwikkeling. Hierdoor ontwikkelt je kind zich spelenderwijs en kan hij of zij met 4 jaar de overstap naar de basisschool goed aan.

Ook met het kinderdagverblijf maken wij gebruik van de gymzaal, buitenspeelplaats en springlab.

Interesse in ons kindcentrum? U kunt via de site van KION een rondleiding aanvragen. Voor vragen bel gerust het nummer van KION de Reuzepas: 0487-523554. Voor uitgebreidere informatie en aanmelden kun je terecht op www.kion.nl Het kan ook via klantrelaties@kion.nl of telefonisch via het nummer van klantrelaties 024-3822655